Дачић са амбасадорима Северне Кореје, Судана и Луксембурга

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је новог амбасадора ДНР Кореје Ри Пјонг Дуа, новог амбасадора Републике Судан Илхам Ахмед и амбасадора Луксембурга Жана Луја Тила.

Ри Пјонг Ду је током преподнева предао акредитивна писма председнику Томиславу Николићу, чиме је и званично ступио на дужност амбасадора Демократске Народне Републике Кореје у Србији, на нерезиденцијалној основи акредитованог из Букурешта, саопштено је из МСП-а.

Министар Дачић је изразио захвалност поводом принципијелне позиције ДНР Кореје у вези са питањем Косова и Метохије.

Поводом ситуације на Корејском полуострву, истакао је да се Србија залаже за смиривање тензија и изналажење дипломатског решења кроз преговоре инволвираних страна.

"Судан и Србија да јачају економску и културну сарадњу"

Министар Дачић примио је новог амбасадора Републике Судан Илхам Ахмед, која је предала акредитивна писма председнику Србије Томиславу Николићу и тиме званично ступила на дужност амбасадора Судана у Србији, на нерезиденцијалној основи, са седиштем у Софији.

Дачић је указао на потребу јачања политичког дијалога две земље и развоја економске, културне и просветне сарадње, захваливши саговорници на позицији Судана у вези са питањем Косова и Метохије, наводи се у саопштењу.

Шеф српске дипломатије изразио је задовољство због најављене посете суданског министра иностраних послова Ибрахима Гандура Србији и исказао спремност Србије да са суданском страном одржава редовне политичке консултације.

Амбасадорка Илхам Ахмед сложила се да су добри односи две земље, који датирају далеко у прошлост, чврста основа за развој свих облика сарадње и поновила подршку Судана јединству и територијалној целовитости Србије.

Дачић захвалио Луксембургу на подршци ЕУ интеграцијама

Министар иностраних и европских послова Луксембурга Жан Асеборн боравиће у Србији 28. и 29. марта, а министар спољних послова захвалио је тој земљи на континуираној подршци евроинтеграцијама Србије и изразио очекивање да ће се она наставити и убудуће.

Дачић се састао са изванредним и опуномоћеним амбасадором Великог Војводства Луксембурга, на нерезиденцијалној основи у Србији са седиштем у Луксембургу Жаном Лујем Тилом, који је предао акредитивна писма председнику Србије Томиславу Николићу.

Како је саопштило Министарство спољних послова Србије, Дачић и амбасадор Жан Луј Тил су оценили да су билатерални односи две земље добри и пријатељски, са простором за њихово унапређење.

Такође, изражено је обострано задовољство предстојећом посетом министра иностраних и европских послова Жана Асеборна Србији.

Саговорници су се сагласили да постоји заједнички интерес за даље продубљивање свих видова билатералне сарадње, а посебно економске.

Амбасадор Жан Луј Тил је захвалио на исказаној спремности Србије за развијање сарадње у свим областима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво