ЕУ Приштини: Закон о извршењу кривичних санкција мора на усвајање

Канцеларија Европске уније - Специјалног представника ЕУ на Косову позвала је косовску скупштину да што пре почне да ради на усвајању Закона о извршењу кривичних санкција, чија је главна сврха укидање могућности да извршне власти суспендују извршење казни.

"Казне, самим тим, подлежу независној и транспарентној правосудној контроли. Позивамо скупштину да што пре покрене усвајање овог закона. ЕУ је допринела процесу израде нацрта овог закона и од самог почетка подржала напоре министарства правде у том погледу. У исто време, изражавамо снажно противљење амандману који је скупштини достављен у последњем моменту", наводи се у саопштењу канцеларије ЕУ у Приштини.

Тим амандманом би се увела нова одредба, чија је сврха аутоматско смањење изречених казни за једну трећину.

"Овај амандман крши принципе владавине права, подрива правну сигурност и практично доводи у питање одлуке судија које су изрекле пресуде", каже се у саопштењу и додаје да ЕУ остаје посвећена даљем јачању владавине права на Косову и заједничком раду и напорима са косовским властима, али и међународним партнерима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи