Делегација Бундестага: Добри утисци из Београда

Министарка задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се са делегацијом немачког Бундестага, коју је предводио посланик владајуће Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) Хелмут Брант, који је том приликом истакао да ће делегација Бундестага понети добре утиске из Београда и да је улога Србије у региону веома значајна.

Јадранка Јоксимовић је оценила да је посета представника Бундестага веома значајна, пре свега због ситуације у региону, наставка европских интеграција Србије и после овонедељног сусрета председика владе Александра Вучића и немачке канцеларке Ангеле Меркел, којим је потврђен наставак унапређења билатералне сарадње и партнерства две земље.

"Влада Александра Вучића успела је да задржи позитиван курс према наставку евроинтеграција, јер су преговори са ЕУ део свеукупне развојне политике Србије", нагласила је министарка, саопштено је из Владе Србије.

Позитиван став Уније о реформама у Србији шаље, истиче Јадранка Јоксимовић, јасну поруку грађанима да је ЕУ суштински заинтересована за реформе у нашем друштву.

Подвукла је и да ће Влада Србије наставити са реализацијом стратешког интереса државе - чланства у ЕУ, као и да ће Европска унија имати користи од пријема Србије у њено чланство.

Када је о сарадњи у региону реч, министарка задужена за европске интеграције потврдила је да је Србија отворена за сарадњу ради јачања регионалне стабилности, која је предуслов развоја и напретка окружења. Јоксимовић, међутим, очекује идентичан приступ и свих осталих у региону.

Истиче да ЕУ свима у региону треба да пошаље поруку колико је конструктиван приступ свих значајан за стабилност.

Говорећи о дијалогу Београда и Приштине, министарка је нагласила да је Београд добар део својих обавеза испунио и да сада од Приштине очекујемо да започне са формирањем Заједнице српских општина.

Посебну забринутост исказала је због једонстране и незаконите одлуке Приштине да присвоји имовину која припада Србији - што показује недостатак политичке воље за конструктивним приступом у решаваљу отворених питања.

Шеф делегације Бундестага Хелмут Брант оценио је да је Србија у контексту европских интеграција на добром путу.

Напоменуо је да Немачка снажно подржава јасну жељу и вољу Србије да постане део ЕУ.

"Надамо се да ће Влада Србије наставити политику опредељења ка Унији и јачања добрих односа са Немачком", прецизирао је Брант.

Обећао је да ће делагација Бундестага понети добре утиске из Београда и да је улога Србије у региону веома значајна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи