Вучић се састао са Додиком у Источном Сарајеву

Српски премијер Александар Вучић и председник РС Милорад Додик разговарали су у Источном Сарајеву, а након састанка који је трајао двадесетак минута, премијер није давао изјаве.

Вучић се са Додиком састао после састанка премијера држава Западног Балкана, који је одржан у оквиру Берлинског процеса.

Додик је након састанка новинарима рекао да у Сарајеву данас није одржан састанак премијера Западног Балкана, јер БиХ нема премијера.

Пренео је да је с Вучићем разговарао о томе да Србија може помоћи отварању нових радних места у Републици Српској.

"Република Српска је направила помаке у том смислу и поправила свој међународни положај, а у будућности желимо више инвестиција. Наравно, БиХ то не може, јер нема државног премијера. Данас смо закључили да се на нивоу двеју влада постигну одређени договори и да оценимо како Србија може помоћи Републици Српској", казао је Додик, пренеле су агенције.

Подсетио је на Вучићеву идеју стварања царинске уније на Балкану, те најавио да ће "Република Српска помоћи том оснаживању, ако и остали буду подржали ту идеју".

Према његовим речима, "јака Србија и оно што Вучић ради, дефинитивно има подршку Републике Српске".

"Стабилна Србија је гаранција стабилног региона", поручио је Додик.

Председник РС је, како је рекао, информисао Вучића и о економској ситуацији у Источном Сарајеву и намери РС да ојача универзитет у том делу града како би био повезан са научноистраживачким институцијама у Србији и РС.

Одговарајући на питања новинара Додик је рекао да се јасно види да су Европска унија и Немачка препознале Вучића као лидера који може да гарантује и омогући стабилност у региону.

"Мислим да је то и основни разлог његове посете Берлину и да управо забринутост ЕУ и Немачке за развој ситауције на Балкану је довело до тога да се са лидером тог капацитета разговара на најодговорнијем месту у ЕУ”, рекао је Додик. 

На питање новинара да ли су разговарали и о ауто-путу који ће повезати Сарајево и Београд, одговорио је да "Република Српска нема ништа против градње".

Вучић и Додик су разговарали у Административном центру РС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво