Вучић на вечери питао Мустафу о присвајању имовине

Српски премијер Александар Вучић није пропустио прилику да у Сарајеву на радној вечери коју је за премијере Западног Балкана приредио председавајући Савета министара БиХ Денис Звиздић пита косовског премијера Ису Мустафу на којим основама је Приштина донела одлуку о присвајању српске имовине, сазнаје РТС.

Према незваничним информацијама, Вучић је питао да ли је ту одлуку донео сам или уз нечију сагласност.

Иначе, овај потез Приштине обелодањен је данас, тако да је прво неформално окупљање премијера за вечером неминовно било под непријатним утиском тог догађаја.

Како РТС сазнаје, на вечери је било напето, али је она, ипак, протекла у истом саставу.

Српски премијер је иначе по доласку у Сарајево данас после подне поручио приштинским властима да својом одлуком о имовини бивше СФРЈ, Србије и Војводине ништа нису отели, јер у ту имовину не могу да уђу нити да је отму.

Он је новинарима у Сарајеву, где сутра учествује на Самиту премијера Западног Балкана, рекао да је бесмислено то што представници Приштине раде, додајући да "они морају да донесу било шта у жељи да нас провоцирају".

Вечери у сарајевском ресторану "Либертас" присуствовали су и министар спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине Мирко Шаровић, премијер Албаније Еди Рама, као и амбасадори Србије и Албаније у БиХ, Станимир Вукичевић и Илир Мело.

Премијер Вучић допутовао је после подне у Сарајево, где ће сутра учествовати на Самиту премијера држава Западног Балкана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво