Дачић на Куби о унапређењу сарадње са Асоцијацијом држава Кариба

Први потпредседник владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић учествовао је у Хавани на 22. редовном заседању Министарског савета Асоцијације држава Кариба (АЦС).

Србија присуствује овом скупу у својству државе посматрача, саопштило је Министарство спољних послова.

Данашње 22. заседање Министарског савета Асоцијације држава Кариба отворио је председник Кубе Раул Кастро.

Ивица Дачић је, раније данас, по доласку у Хавану разговарао са генералном секретарком Асоцијације држава Кариба Џун Сомер и истакао важност коју Србија придаје сарадњи са овом асоцијацијом, саопштило је МСП Србије.

На састанку је договорено усаглашавање и потписивање Меморандума о разумевању између Србије и Асоцијације држава Кариба у циљу даљег унапређења сарадње у областима од обостраног интереса.

Како је наведено, Дачић је изнео предлог за даље унапређење сарадње са обострано усаглашеним циљевима и истакао да је неопходно утврдити области у којима се сарадња може додатно проширити.

Шеф српске дипломатије је упознао секретарку Асоцијације држава Кариба са реформама које Србија спроводи у циљу убрзања и што бољег остваривања успешног процеса евроинтеграција.

Сомер је захвалила Дачићу на учешћу на 22. заседању министарског савета Асоцијације држава Кариба и указала на улогу Асоцијације у стварању региона мира на Карибима, нагласивши важност принципа решавања свих отворених питања између држава правним средствима, наведено је у саопштењу.

Додаје се да је упознала Дачића са програмима и пројектима које Асоцијација држава Кариба промовише.

Шеф српске дипломатије, на маргинама скупа АЦС, састаће се са значајним бројем званичника из региона Латинске Америке и Кариба.

Министар Дачић имаће билатералне разговоре са својим колегама из Тринидад и Тобага, Бахама, Аргентине, Барбадоса, Гватемале, Колумбије и Чилеа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво