Јачање сарадње Србије и Еритреје

Председник Владе Александар Вучић разговарао је са министром иностраних послова Еритреје Османом Салехом Мохамедом о могућностима за унапређење билатералних односа и успостављање економске сарадње.

Премијер Вучић је министру Салеху Мохамеду рекао да Србија веома цени доследан став Државе Еритреје да не признаје једнострано проглашену независност Косова, који је дошао до изражаја и противљењем пријему тзв. Косова у Унеско.

Посета шефа дипломатије Државе Еритреје Републици Србији прва је посета једног високог званичника те земље од успостављања дипломатских односа пре непуних пет година, а министар Салех Мохамед сматра да ће донети конкретне резултате у развоју политичке и економске сарадње.

Премијер Вучић и гост из Државе Еритреје су се сагласили да би потписивање споразума о економској сарадњи, односно стварање уговорне регулативе, пружило могућности за сарадњу, пре свега у пољопривреди и туризму, али и у рударству, прерађивачкој индустрији, информационим технологијама и другим перспективним областима.

Двојица саговорника су се сагласили и да би тиме биле помогнуте активности еритрејске владе да стабилизује економске прилике у земљи и обезбеди економски напредак Државе Еритреје, саопштено је из Владе Србије.

број коментара 0 пошаљи коментар