Америчка амбасада на Косову: САД забринуте због трансформације КБС-а

Сједињене Америчке Државе су забринуте због најављене намере да без уставног амандмана буде промењен  мандат Косовских безбедносних снаге, и истичу да ће преиспитати будућу сарадњу са КБС-ом уколико се догоди усвајање предлога закона који је иницирао косовски председник Хашим Тачи.

"Ми подржавамо постепену, транспарентну трансформацију КБС-а у мултиетничкe снагe, у складу са НАТО стандардима. Међутим, ова трансформација треба да се уради у складу са Уставом Косова и кроз један свеобухватан политички процес који одражава косовску мултиетничку демократију", саопштено је из америчке амбасаде у Приштини.

На сајту амбасаде се наводи да су спремни да се укључе у консултативни процес са свим заинтересованим странама како би постигли заједничке циљеве за трансформацију КБС-а на начин који би "побољшао безбедност Косова, допринео стабилности региона и подржао Косово на путу ка евроатлантским интеграцијама".

"Усвајање сада предложеног закона приморало би нас да преиспитамо нашу билатералну сарадњу са Косовским безбедносним снагама укључујући нашу дуготрајну подршку тим снагама", упозорено је из америчке амбасаде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара