Вулин: Срби никада неће допустити формирање војске на КиМ

Министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања и председник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је да војска на Косову и Метохији, чак и по законима Приштине, може бити формирана само уз сагласност свих заједница на КиМ, а то Срби неће никада допустити.

Александар Вулин истиче да Срби то никада неће допустити, као што ни Србија неће моћи само да посматра како на њеној територији без подршке СБ УН, и без одлуке Срба расте оружана снага.

"Тачијеве најаве да ће бити погажен систем гаранција датих од стране СБ УН мора да забрину и УН али и ЕУ па чак и НАТО који је дао гаранције да се никакве оружане снаге неће појављивати на северу КиМ без сагласности градоначелника четири Српске општине", наводи министар у писаној изјави достављеној медијима.

Није случајно, каже, што у исто време Бакир Изетбеговић покушава да оптужи Србију за геноцид, у Македонији је услов за формирање власти осуда Србије за 1912. у Бујановцу се тражи интервенција Албаније, а Хашим Тачи најављује војску која као свог јединог непријатеља види Србију.

"Овакве најаве остављају последице и не могу да прођу без одговора. Међународна заједница би морала да испуни своје обавезе у складу са резолуцијом 1244 и обезбеди несметан живот и мир на КиМ", поручио је Вулин.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво