Линта осудио увредљиве налепнице против Срба у Вуковару

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је да поновна појава увредљивих налепница у Вуковару против припадника српске заједнице представља "још један у низу доказа да су бројни следбеници ратних злочинаца Анте Павелића и Фрање Туђмана одлучили да је коначно дошло време да се Хрватска потпуно очисти од Срба".

У Вуковару су се појавили плакати са исцртаним стаблом на које су обешени људи и натписом на енглеском "Српско породично стабло", као и са сликама Анте Павелића.

"Од јесени 2013. године, када је започело разбијање и скидање двојезичних табли у Вуковару, траје нова фаза у процесу рехабилитације усташтва и усташке идеологије. Очигледно је да су проусташке снаге добро разумеле да срамна ћутња међународне заједнице на јачање нацифашизма у Хрватској значи прећутну подршку да загорачају живот преосталим Србима до толике мере да морају да се иселе или асимилују", навео је Линта у саопштењу.

Председник Савеза Срба из региона упутио је питање Европском парламенту, Европској комисији, Савету министара и Немачкој због чега толеришу рехабилитацију усташтва у Хрватској.

"Лицемерно звуче изјаве европских званичника када се залажу за мир, безбедност и поштовање људских и мањинских права у региону а истовремено дозвољавају да се у једној од њених чланица, између осталог, подижу споменици усташким злочинцима, емитују проусташке емисије, користе уџбеници са усташком садржином и сасвим легитимно користи усташки поздрав 'За дом спремни'", истиче Линта.

Сматра да хрватски политичари ни овај пут неће јавно осудити ширење мржње и позив на насиље према Србима, нити ће бити пронађени и кажњени починиоци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи