Ђорђевић задовољан оствареном сарадњом са Француском

Министар одбране Зоран Ђорђевић данас је, у разговору са представницима Института за високе студије националне одбране Француске, изразио задовољство оствареним нивоом сарадње са Француском у области одбране, истичући значајно унапређење стратешког партнерства две државе.

Како је наведено у саопштењу, Ђорђевић је поручио да Министарство одбране даје значајну подршку Влади у остваривању спољнополитичких циљева унапређујући односе и сарадњу у области одбране са свим државама и међународним организацијама.

Министар је представницима Института за високе студије националне одбране изнео и чврсто опредељење Министарства одбране за развој и унапређење регионалне сарадње, с обзиром на то да су регионална стабилност и сарадња основни предуслови за свеукупан прогрес региона.

Ђорђевић их је упознао и са степеном реформе система одбране, као једним од фундаменталних стратешких опредељења Србије у процесу интеграције у политичке, економске и безбедносне токове Европске уније и савременог света.

Како је наведено, Ђорђевић их је информисао и о активностима Министарства одбране и Војске Србије у процесу европских интеграција, сарадњи у оквиру Програма партнерство за мир, као и актуелном и будућем ангажовању припадника Министарства одбране и Војске Србије у мултинационалним операцијама.

''Препознајући миграторну кризу као један од највећих изазова на глобалном плану, Србија се залаже за чвршћу сарадњу са државама у окружењу, нарочито у обезбеђењу граница'', рекао је Ђорђевић.

Наводећи да је миграторна криза посебно осетљиво питање за руководство балканских земаља, Ђорђевић је нагласио да она представља изазов са безбедносног, социјалног, хуманитарног и финансијског аспекта.

На пријему у Великој ратној сали Старог Генералштаба, којем је присуствовала и амбасадорка Француске у Србији Кристин Моро, министар је истакао задовољство достигнутим унапређењем властитих капацитета одбрамбене индустрије и знатно већим извозом него претходних година.

Током посете систему одбране, представници Института за високе студије националне одбране Француске посетили су 250. ракетну бригаду РВ и ПВО и Центар за мировне операције Војске Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво