"Бота сот": Сви Тачијеви шпијуни

Приштински лист "Бота сот" објавио је списак припадника тајне службе зване "Шик", коју је након рата на Косову контролисала владајућа Демократска партија Косова (ДПК), а који ће, очекује се, послужити као конкретан доказ Специјалном суду за процесуирање чланова ОВК који су починили ратне злочине током и после рата на Косову.

Списак са досијеима и детаљним информацијама о припадницима "Шика" сачинио је Кфор, преноси лист и додаје да је реч о подацима који су већ публиковани у мају 2014. године.

Подаци са ове листе треба да послуже за разјашњавање убистава, насиља и злочина током 1998. и 1999. године на Косову.

За ратне злочине почињене међу Албанцима очекује се сведочење бројних сведока. Бивши припадник "Шика" Назим Блаца признао да је ДПК организовала тим за ликвидације политичих противника странке коју је од формирања водио садашњи председник Косова Хашим Тачи. По избору за председника, место челника странке уступио је Кадрију Веселију, председнику скупштине Косова и вођи илегалне организације "Шик".

На списку је нешто више од 150 особа из свих делова Косова. Међу њима су Кадри Весели, звани "Љуљи", означен као директор "Шика", затим Рахман Рама, бивши командант Косовског заштитног корпуса, Фатмир Лимај, један од регионалних команданата ОВК, Сулејман Селими, шеф главног штаба ОВК, Реџеп Селими, такође један од команданата ОВК, Хиљми Речица, заменик директора "Шика", Рустем Мустафа, шеф ОВК у региону Подујева, Азем Суља, члан главног штаба ОВК, Сабит Геци, регионални командант ОВК у Качанику, и други.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво