Данас састанак Николића и Вучића са Додиком и Иванићем

Премијер Александар Вучић и председник Томислав Николић разговараће у Београду с председником Републике Српске Милорадом Додиком и председавајућим Председништва Босне и Херцеговине Младеном Иванићем о захтеву за ревизију пресуде по тужби Босне и Херцеговине против Србије за геноцид.

Подношење захтева за ревизију пресуде најавио је бошњачки члан Председиштва БиХ Бакир Изетбеговић, али се с тим не слажу хрватски и српски члан Председништва.

Одложена седница Савета министара БиХ чека сутрашњу ванредну седницу Председништва.

Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Младен Иванић је у писму суду у Хагу, оспорио захтев за ревизију јер то, како је навео, није одлука институција БиХ.

Колегијум Народне скупштине Републике Српске одлучио је синоћ да посебна седница Народне скупштине на којој ће се наћи једна тачка дневног реда - информација о могућем захтеву за ревизију пресуде Међународног суда правде по тужби БиХ против Србије буде одржана у понедељак.

Рок за подношење захтева за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије истиче 26. фебруара.

Очекује се да се после данашњег састанка сазна које су мере и потезе усагласили председник и премијер у вези са ревизијом тужбе, што су навели у заједничком саопштењу пре два дана.

Требало би да се сазнају и нови потези Бањалуке и дела званичног Сарајева.

БиХ је све ово време изгубљена у институцијама и њеним надлежностима. Спољну политику води Председништво које нема сагласности у вези са ревизијом, док се чека да ли ће се на седници Председништва појавити Бакир Изетбеговић.

Српски политичари који учествују у власти на државном нивоу, а опозиција су у РС бојкотоваће институције ако до ревизије дође.

Јединство српске стране поздравља Додик, за кога је ревизија покушај урушавања и уништавања Републике Српске.

Премијер Вучић је рекао да је важно да се спусте тензије и да се поступа у интересу целог српског народа.

Састанак се одржава у Вили мир, а конференција четворице званичника је у 15 часова. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво