Јоксимовић: Следеће недеље отварање поглавља 20 и 26

Србија би 27. фебруара на међувладиној конференцији у Бриселу требало да отвори поглавља 20 и 26, а министарка задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић поручује да то показује солидну динамику у процесу европских интеграција и стабилан европски пут.

Поглавље 26 тиче се образовања и културе, док 20 третира питања предузетништва и индустријске политике, рекла је Јадранка Јоксимовић Танјугу и додала да је то поглавље веома важно за Србију јер представља увођење стандарда у развоју малих и средњих предузећа и индустријске политике земље.

"Задржавамо солидну динамику у процесу европских интеграција. То значи стабилан европски пут и позитивну перспективу Србије у будућности у ЕУ", нагласила је Јоксимовић и додала и да припреме за коришћење ИПА фондова иду у добром правцу.

Министарка наводи да је важно да грађани размеју да, поред свих политичких проблема који се појављују, ЕУ најбољи партнер Србије у реформском процесу и да помаже Србију не само декларативно, него и финансијски.

"То је важно због разумевања наших грађана зашто су европске интеграције важне", рекла је Јоксимовић и нагласила да Србија 65 до 70 одсто укупне спољнотрговинске размене има са земљама ЕУ.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво