Вулин: Ревизија тужбе акт непријатељства према Србији

Министар за рад Александар Вулин изјавио је да је најава бошњачких званичника о ревизији тужбе против Србије за геноцид пред Међународним судом правде у Хагу акт непријатељства према Србији и да је Бакир Изетбеговитћ тиме показао дубоко непријатељство према српском народу и Србији.

"Ово је акт непријатељства, акт непријатељства једног човека и акт непријатељства једне политичке структуре, која већ годинама упорно ради на дестабилизацији БиХ и покушају изазивања сукоба унутар БиХ који би се даље прелили на читав Балкан", рекао је Александар Вулин новинарима у Бору.

Вулин је истакао да је Изетбеговић на овај начин не само поништио или бар покушао да поништи уставни поредак БиХ и Дејтонски споразум, већ је покушао и покуишава да изазове дубоке и трајне сукобе између Срба, Хрвата и Бошњака на простору БиХ.

Према његовим речима, Изетбеговић ово ради као што је његов отац пре 25 година рекао да ће "жртвовати мир за независност БиХ".

"Изетбеговић сада хоће да жртвује БиХ, хоће да жртвује мир и стабилност на читавом Балкану зарад личних политичких амбиција и личних циљева", рекао је Вулин.

Он је изразио наду да ће се Међународна заједница огласити тим поводом и да ће искористити своја овлашћења и јасно рећи ко је тај ко руши стабилност на Балкану и ко је тај ко угрожава само постојање БиХ.

"Надам се да ће Међународна заједница и високи представник овај пут одустати од формулације да се сви смире и да смо сви исти, те да ће јасно рећи да је Изетбеговић реметилачки фактор у БиХ и човек који активно ради на уништавању БиХ и изазивању сукоба између народа не само у БиХ већ и на читавом Балкану", рекао је Вулин.

Он је додао да је одлука из Сарајева о ревизија тужбе против Србије акт непријатељства према Србији, али је нагласио да ће се наставити мировна политика Србије.

Вулин је навео да ће се наставити политика руководства у борби за мир, али да није сигуран да премијер Александар Вучић сваки пут има саговорнике са друге стране када говори о миру.

"Нисам сигуран, чак сам убеђен да са друге стране нема оних који разумеју и који заиста хоће мир", закључио је Вулин.

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић најавио је да ће следеће седмице бити поднет захтев за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије за геноцид пред Међународним судом правде у Хагу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво