Влада Србије усвојила Уредбу о напредовању припадника МУП-а

Влада Србије усвојила је Уредбу о каријерном напредовању полицијских службеника која ће допринети професионализацији припадника Министарства унутрашњих послова и јачању интегритета полиције.

Уредба која је усвојена прошле недеље, кроз јасно дефинисан транспарентан поступак прописује услове каријерног развоја и напредовања полицијских службеника, наводи се у саопштењу МУП-а Србије.

Суштинска промена, у односу на претходни модел напредовања, је у јасно и транспарентно дефинисаним процедурама, једнаким за све запослене.

Ефективни радни стаж није једини услов за напредовање, већ је неопходно да кандидат испуни и друге услове у вези са одговарајућим степеном образовања, успешно завршеном обуком за чин или звање, односно положеним испитом за ниво руковођења, годинама проведеним у претходном чину или звању, и просечном трогодишњом оценом која не може бити нижа од "истиче се - 4".

Такође, превремено и ванредно унапређење не постоји, а како се наводи, једна од најбитнијих новина је да се време проведено у чину или звању са нижим степеном образовања не рачуна за напредовање приликом премештаја на радно место са вишим степеном образовања, напомиње се у саопштењу.

Уредба о каријерном развоју полицијских службеника примењиваће се од 1. септембра ове године, због припрема које ће Министарство унутрашњих послова предузимати у циљу усклађивања Уредбе и новог акта о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво