Ђурић: Србија не одустаје од борбе за правду

Србија се 17. фебруара са пијететом сећа злочина који су од 1998. године почињени на Косову и Метохији, рекао је директор владине канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Србија неће одустати од тога да кривци за злочине на Косову и Метохији буду изведени пред лице правде, поручио је Марко Ђурић на трибини "Где су косметске жртве".

На трибини одржаној у просторијама Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ, Ђурић је рекао да се Србија 17. фебруара са пијететом сећа злочина који су од 1998. године почињени на Косову и Метохији.

Данашњи датум је, каже Ђурић, датум који заувек подсећа на људе који су на Косову убијени само зато што су Срби.

Никада Србија неће, истакао је, одустати од тога да злочинци буду изведени пред лице правде.

Ђурић је подвукао да Србија подржава акције Удружења и да ће их убудуће подржавати.

"И 17. фебруар је за историју трептај ока нарочито за народ који има и Видовдан и Митровдан и све друге датуме на које можемо бити поносни, али је 17. фебруар дан који нас заувек подсећа на све оне који су на КиМ убијени само зато што су били Срби, који су по језику, говору, по пореклу, због онога што носе у срцу и души нису били део сепаристичког пројекта тзв. независног Косова", рекао је Ђурић. 

У име патријарха, скупу је присуствовао архијерејски намесник београдски Владимир Вукашиновић који је пренео благослов патријарха Иринеја и његове молитве. Како је рекао, српски народ мора бити упоран ако жели да добије битку.

"Они који су ово радили, који су починили злочине, имају само једну карту, та карта је да ћете ви посустати, да ћете се уморити, да ћете рећи не можемо више ако не посустанете, кад тад ово мора да изађе на правду, на видело", напоменуо је намесник београдски Владимир Вукашиновић.

У Соби несталих на Косову и Метохији налази се више од 2.500 фотографија цивилних жртава свих националности.

Чланови породица жртава, који су говорили на трибини, захтевају, поред осталог доношење Закона о правима породица цивилних предратних, ратних и послератних жртава, те да се у Пионирском парку подигне споменик српским жртвама "Од Кошара до Хоргоша".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво