ПС: Садашња влада никада неће признати независност КиМ

Садашња власт у Србији никада неће признати независност Косова и Метохије и наставиће да се и даље бори у Бриселу и пред међународним институцијама, како би загарантована права Срба била остварена, саопштено је из Покрета социјалиста поводом девет година од проглашења такозване државе Косово.

Из Покрета социјалиста наводе да премијер и Влада Србије воде одговорну, мудру политику те да је ова влада показала да је безбедност Срба приоритет.

"Само јединственом и национално одговорном политиком можемо да обезбедимо сигуран и достојанствен живот српском народу на Косову и Метохији", изтакнуто је у саопштењу у коме је оцењено да је јака и стабилна Србија једини гарант мира и стабилности.

У Покрету социјалиста су изразили пуну подршку и захвалност свим Србима на Косову и Метохији, зато што имају поверење у политику Владе Србије и зато што су и у најтежим временима, пуним страдања и неправде, увек остајали уз своју државу Србију.

Кажу и да не могу, а да се не запитају, шта се то тачно прославља у Приштини.

"Да није можда девет година нерешавања судбине на хиљаде несталих, прогнаних и убијених Срба, владавине Тачија и Харадинаја, или постојање енклава у којима Срби живе у нељудским условима? Можда би косовском 'руководству' било прикладније да за дан независности прогласе 12.март, пошто тај дан најбоље симболизује вредности на којима се темељи та лажна држава Косово", истакнуто је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво