Јанковић: Потребна нам је држава, а не братија

Најављени кандидат за председника Саша Јанковић оценио је, поводом Дана државности Србије, да је време да се поново успостави држава у којој владају устави и закони, а не самовоља једног човека.

"Опет је дошло време да будимо слободарски дух људи наше земље који је пре скоро два века Србији донео државност на европским основама. Тада смо модерну државу стварали, сада нам је отимају. Тада смо институције градили, сада их руше", оценио је Саша Јанковић у писаној изјави.

Јанковић је оценио да су погажена и обесмишљена сва начела Устава Србије - социјална правда, независност судства, подела власти, равноправност грађана пред законом, владавина права, поштовање људских и мањинских права, грађанска демократија и европске вредности.

"Без њих смо друштво без ослонца које самовоља једног човека баца по хридима интереса белосветских мешетара, криминала, корупције, пропаганде и моралног пропадања. Данас нам више него икада треба држава, а не братија. Ми смо достојанствени људи, а не поданици. До слободе, без страха", поручио је Јанковић.

Дан Државности грађанима је честитала и Либерално-демократска партија која је оценила да је то празник којим се обележава не само слобода, већ и апсолутно поштовање и уважавање свих грађана и грађанки Србије, без обзира на верске, етничке и културне идентитете и разлике.

"Уређена и модерна земља потребна нам је више него икад, као место у коме ће сви грађани уживати своја људска и грађанска права, и земља која ће бити скуп вредности које нас нераскидиво вежу за заједницу европских народа. Заједно морамо радити на изградњи друштва које ће гајити право на достојанствен живот свих људи који у њему живе, и напорно радити на обезбеђивању сигурне будућности за наредне генерације у оквирима правне, уређене и модерне државе", додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи