СДС: Надлежни да отворе истрагу против Синише Малог

Социјалдемократска странка (СДС) затражила је од надлежних органа да хитно покрену истрагу против градоначелника Београда Синише Малог, поводом навода које је у јавност изнела његова бивша супруга о организовању рушења у четврти Савамала и његовој умешаности у различите коруптивне радње.

СДС наводи да Марија Мали у интервјуу "признаје и сопствену умешаност у те радње, па је потребно покренути истрагу и поводом тих признања".

"Сматрамо да је недопустиво урушавање правне државе да истраге поводом оваквих навода покрећу медији и да о оваквим оптужбама пресуђује премијер на конференцији за новинаре, а не надлежни органи", наводи се у писаној изјави председника градског одбора СДС-а Београд Александра Ивановића.

Ивановић истиче да је СДС већ више пута тражио оставку градоначелника Синише Малог и целокупног руководства града Београда.

"На информације и признања која су изнета у јавност све надлежне институције скандалозно ћуте, што још једном потврђује да Србија данас није држава у којој закон важи једнако за све", истиче се у изјави.

Ивановић је подсетио на "бруталну" реакцију надлежних органа према продавцима лубеница који су се борили за егзистенцију својих породица и указао на то да исти ти органи ћуте на могућност да је градоначелник са својим сарадницима организовао суспендовање Устава у случају рушења у Савамали, на то да градоначелник не може да објасни милионске трансакције преко својих оф-шор компанија, десетине апартмана на бугарском приморју, некретнине на ексклузивним локацијама итд.

"Сви органи од Агенције за борбу против корупције, преко полиције до тужилаштва ћуте на то. У таквој атмосфери обавеза свих нас који желимо да Србија буде правно уређена држава је да подигнемо свој глас и апелујемо на надлежне органе да се одупру политичким притисцима, уценама и страховима и да почну да раде свој посао", нагласио је Ивановић.

Нагласио је да би у правној држави јавност требала да чује резултате званичне истраге и додао да "држава у којој је један човек изнад свих закона и институција, није правна држава".

"У таквој, Вучићевој Србији, се ниједан грађанин не може осећати безбедно", закључио је Ивановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво