Јеремићев тим: Уклоњени снимци и фотографије митрополита Порфирија

Тим председничког кандидата Вука Јеремића саопштио је данас да је уклонио фотографије и видео снимке митрополита загребачко-љубљанског Порфирија са трибине у Требињу.

"На молбу митрополита загребачко-љубљанског Порфирија већ су уклоњени емитовани фото и видео материјали", рекли су агенцији Бета из Јеремићевог тима и додали да емитовањем материјала са скупа "Теологија у јавној сфери" није постојала намера да се "ни на који начин злоупотреби свештено лице које је, баш као и Вук Јеремић, учествовало на скупу".

Претходно је Порфирије замолио Јеремића и његове сараднике да фотографије и секвенце у којима се појављује "одмах и неизоставно уклоне из својих предизборних промотивних материјала".

Он је, како је пренела информативна служба Српске православне цркве, навео да је на друштевним мрежама видео да се фотографије и видео материјал на којима је забележен његов сусрет са Јеремићем на теолошком скупу у Требињу тенденциозно користи у различитим формама у председничкој кампањи Вука Јеремића.

"Нисам ни претпостављао да би моје учешће на верском скупу, на који сам позван као гост, могло бити (зло)употребљено у сврху политичке промоције, у било чијој председничкој или било каквој другој кампањи, будући да сагласност за такав поступак нити је ко од мене тражио, нити би је добио сматрам да је у најмању руку некоректно што је моје присуство на верском скупу искоришћено на овај начин", рекао је Порфирије.

Према његовим речима, улога свештеног лица јесте да спаја, а не да раздваја.

"Нисам се ни раније јавно опредељивао за политичке личности или странке, а немам намеру да то чиним ни убудуће. Чиним све да моја дела, како у Србији тако и у Хрватској и у Словенији, буду заснована на јеванђељским начелима и усмерена искључиво ка општем добру сваког човека, без обзира на политичко или идеолошко опредељење", навео је Порфирије.

Скуп "Теологија у јавној сфери" одржан је у четвртак, 9. фебруара а осим Јеремића и Порфирија учествовао је и професор Факултета политичких наука у Загребу Дејан Јовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво