Николић и Окитунду: Интензивирати сарадњу две земље

Председник Србије Томислав Николић и потпредседник Владе и министар спољних послова и регионалних интеграција Демократске Републике Конго, Леонард Ше Окитунду оценили су да је потребно интензивирати сарадњу пре свега на економском плану, као и да постоје бројне области у којима би обе државе могле остварити значајну корист уколико буду радиле заједно.

Томислав Николић је захвали Леонарду Ше Окитунду за подршку ДР Конго Србији по питању проблема Косова и Метохије и истакао уверење да ће се та подршка наставити и у наредном периоду, саопштила је прес служба председника.

Изразио је очекивање да ће министар Окитунду посету Србији искористити да би се лично уверио у потенцијале наше привреде и у предности које нуди сарадња са Србијом.

Окитунду је пренео поздраве председника Жозефа Кабиле који је захвалио председнику Николићу на учешћу припадника Војске Србије у јединицама које под окриљем Уједињених нација чувају мир у Конгу.

Истакао да је његова земља заинтересована за сарадњу са Србијом пре свега на пољима енергетике, војне индустрије, образовања и пољопривреде и изнео низ предлога како би се наша сарадња могла значајно побољшати.

Николић и Окитунду разговарали су о креирању оквирног споразума између Србије и Конга, којим би се јасније дефинисале потребе и могућности билатералне сарадње, као и о могућности стварања заједничке привредне коморе, која би омогућила лакшу размену роба и капитала, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво