Вучић и Бренде: Боља пословна клима, више норвешких инвеститора

Председник Владе Србије Александар Вучић и министар спољних послова Норвешке Берге Бренде констатовали су да се пословна клима у Србији побољшава, што је добар знак за повећање броја норвешких инвеститора.

Александар Вучић је поздравио повећано интересовање норвешких инвеститора за Србију, а Бренде је указао на то да европске интеграције Србије такође имају утицај на повећан број норвешких инвеститора.

Српски премијер је истакао да је много изазова пред Србијом и регионом Западног Балкана, али да је неопходно задржати мир и стабилност ради економског напретка земаља региона.

"Очување мира и стабилности наш је приоритет. Били смо и остали конструктивни партнер Европске уније", нагласио је Вучић, наводи се у саопштењу владине канцеларије за сарадњу са медијима.

Вучић и Бренде су разговарали и о односу двеју земаља, мигрантској кризи, ситуацији у региону и о европском путу Србије.

Премијер Вучић је нагласио да су односи двеју земаља на високом нивоу и захвалио на хуманитарној помоћи и донацијама Норвешке Србији.

Министар Бренде је истакао да су норвешки инвеститори задовољни пословном климом у Србији, нагласио да је сарадња двеју земаља јако добра и поздравио европске интеграције Србије, што је, како је истакао, добар знак за повећање броја норвешких инвеститора.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво