Црногорски премијер Марковић у првој посети Србији

Премијер Александар Вучић дочекао је испред Палате "Србија", уз највише државне почасти, председника Владе Црне Горе Душка Марковића, који борави у дводневној посети нашој земљи. Црна Гора је за Србију партнер и пријатељ, али постоји простора да се сарадња даље унапреди, рекао је Вучић.

Премијер Србије Александар Вучић истакао је да је Црна Гора за Србију партнер и пријатељ и изразио посебно задовољство што је нови црногорски премијер Душко Марковић изабрао Србију за прву посету иностранству. 

"То много значи Србији и изузетно поштујемо ту одлуку", нагласио је Вучић на почетку састанка делегација две земље.

Црна Гора је за Србију партнер и пријатељ, али постоји простора да се сарадња даље унапреди, рекао је Вучић.

С тим у вези је казао да је могуће увећати тргивинску размену, сарадњу у области инфраструктурних радова, то јест повезивање земаља.

Такође је навео да постоји могућност сарадње и у привлачењу туриста, пре свега из Србије за Црну Гору, али и обратно. 

Душко Марковић ће се у Београду састати и са председником Србије Томиславом Николићем и председницом Скупштине Мајом Гојковић.  

Посету Србији Марковић наставља у Војводини где ће се сутра састати са црногорском дијаспором, председником Владе Војводине Игором Мировићем и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем.

Марковић ће боравити у Ловћенцу, где живи црногорска заједница и разговарати са председником општине Мали Иђош Марком Лазићем, а обићи ће и Генерални конзулат Црне Горе у Сремским Карловцима.

Црногорски премијер предводи делегацију Владе у којој су министри економије, туризма, просвете и саобраћаја, а који ће се састати са колегама из Владе Србије.

Уочи посете Београду он је оценио да су политичке везе са Србијом и са владом премијера Александра Вучића одличне, али и поручио да их две земље морају потврдити и кроз валоризацију заједничких економских пројеката.

Посета Београду је Марковићева друга инострана адреса од како је у новембру именован за премијера Црне Горе. Пре Београда био је у Бриселу, где се састао са највишим званичницима ЕУ и НАТО.

Број коментара 61

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије