Косовска Митровица, ЗСО и правосуђе теме у Бриселу

Учесници нове рунде дијалога Београда и Приштине ће вечерас у Бриселу највероватније разговарати о решавању питања у вези са мостом у Косовској Митровици, о почетку формирања Заједнице српских општина и о примени споразума о правосуђу, сазнаје "Танјуг".

Напредак у вези са тим питањима је неопходан како би земље чланице Европске уније до краја фебруара дале зелено светло за отварање нових поглавља, мимо поглавља 26 (образовање и култура), речено је Танјугу у бриселским дипломатским круговима.

Портпаролка високе представнице Европске уније за спољну политику и безбедност Маја Коцијанчич рекла је у изјави новинарима да се вечерас очекује долазак председника и премијера обе стране, додајући да је то наставак прошлонедељних разговора.

"Тада је договорено да се тензије смирују, да се интензивно настави с радом. Данашњи састанак је само потврда тих договора. Разговараће се о отвореним питањима и спровођењу оних која су већ договорена у дијалогу", рекла је Коцијанчичева.

Како је нагласила, Београд, Приштина и ЕУ су сагласни да дијалог мора да се настави и да је то важно за нормализацију односа.

"У том смислу подржавамо директно контакте који су направљени. То видимо као дух те нормализације и сада је важно да се све спроведе у праксу", рекла је Маја Коцијанчич.

Вечерас ће у Бриселу бити одржана друга рунда разговора Београда и Приштине на највишем нивоу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи