Вучић: Разговарамо са Белорусијом о заштити нашег неба и набавци авиона-ловаца

Разговарали смо са белоруским званичницима о набавци и оружја и оруђа, али реч је пре свега о заштити нашег неба и потенцијалној набавци под најповољнијим условима авиона ловаца и противавионског оружја, рекао је премијер Александар Вучић за РТС.

Премијер Вучић је у Минску рекао да је са белоруским званичницима разговарао о стварању заједничких компанија.

"Усмерени смо у неколико кључних праваца: увећање наше трговинске размене, и увоза и извоза, али смо заинтересовани и за стварање заједничких компанија", рекао је Вучић за РТС.

Истиче да ће се радити и у наменској индустрији. "Није реч само о војнотехничкој сарадњи. Разговарали смо о набавци и оружја и оруђа за Војску Србије, али реч је пре свега о заштити нашег неба и потенцијалној набавци, под најповољнијим условима, ловаца и противавионског оружја и оруђа", навео је премијер.

Каже да су разговарали и о системима које је до јуче било немогуће да имамо.

"Разговарали смо и о фабрикама које ће заједнички производити оружје или муницију за трећа тржишта", рекао је Вучић, који данас и сутра борави у званичној посети Белорусији.

Број коментара 119

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво