Зукорлић са делегацијом кувајтских новинара

Председник Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво Муамер Зукорлић разговарао је у српском парламенту са делегацијом кувајтских новинара истакавши да су муслимани у Србији својеврстан мост сарадње са муслиманским светом.

Муамер Зукорлић је у разговору с новинарима позвао инвеститорие из арапских земаља да искористе позитивну климу за улагање у Србији.

Како је саопштено из Народне скупштине, Зукорлић је пружио уверавање да ће арапске инвестиционе активности бити од обостране користи.

У погледу будуће сарадње Зукорлић је истакао да ће своје учешће у посланичким групама пријатељстава искористити за унапређење односа између Србије и муслиманских земаља.

Иначе, новинари су се интересовали за активности Одбора на пољу образовања, са посебним акцентом на значај верско-образовног програма на суживот и међунационално разумевање.

Такође, показали су интересовање за политику помирења, на шта је Зукорлић истакао да је управо помирење вредност потребна свим грађанима Србије, али и темељ на којем је могуће градити здраве основе међу балкансим народима и државама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи