Миша Вацић добио отказ у Канцеларији за КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију раскинула је уговор о делу са Мишом Вацићем због повреде радне дисциплине и интерних правила службе, наведено је у саопштењу директора Канцеларије Марка Ђурића.

У саопштењу се каже да је Вацић у периоду од два месеца, више пута без Ђурићеве сагласности, координације и овлашћења самовољно користио Канцеларију за личну промоцију, чиме је повредио и радну дисциплину и интерна правила службе.

Очигледно је и да Вацић не разликује статус и овлашћења државног службеника или позицију саветника (директора), која узгред не постоји систематизацијом радних места, од лица ангажованог по основу привременог уговора о делу за обављање одређеног посла, рекао је Ђурић.

Он у саопштењу објашњава да је Вацић ангажован његовом одлуком у Канцеларији за КиМ, по основу привременог уговора о делу, на пословима подршке у хуманитарним активностима у покрајини, а не као државни службеник или саветник, иако се тако представља.

Ђурић је оценио да се Вацић није снашао у државној управи, у којој, да би била ефикасна, мора да влада тимски дух, али и дисциплина, строга хијерархијска устројеност и јасна подела посла, овлашћења и одговорности.

Директор Канцеларије за КиМ каже да су послови којима се Канцеларија бави довољно озбиљни и осетљиви да би се могла толерисати било каква врста самовољних јавних иступа њених службеника или ангажованих лица те да је највише због тога, али и због чињенице да је у предстојећем периоду смањена потреба за његовим даљим ангажманом на повременим пословима, Вацићу данас раскинут уговор о делу, који је важио до краја овог месеца.

"Верујем да у одбрану српских интереса на Косову и Метохији треба да се укључе сви грађани без обзира на њихово политичко, идеолошко, верско, национално и свако друго опредељење, уколико им је стало до суверенитета и територијалног интегритета Србије", рекао је Ђурић додајући да је Вацићу зато, попут многих других, пружена шанса.

Како је навео, Вацић је примљен и колегијално дочекан у тиму одговорних и посвећених људи који раде на заштити интереса наше државе и српског народа на Косову и Метохији, али је показао недовољну спремност да постане тимски играч.

Ђурић је пожелео Вацићу срећу и успех у хуманитарном деловању у нашој јужној покрајини уз поруку да ће морати да се тиме бави изван Канцеларије за Косово и Метохију. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво