Зери: Грег Делави остаје амбасадор САД на Космету

Одлука америчког председника Доналда Трампа о смени амбасадора које је именовао бивши амерички председник Барак Обама неће утицати на амбасадора САД на Косову Грега Делавија, пише приштински дневник "Зери".

Портпаролка Амбасаде САД Мишел Шон рекла је да од амбасадора Делавија није затражено да се повуче до краја свог мандата.

"Амбасадори који су тзв. каријерни функционери на служби у иностранству, као амбасадор Делави, нису позвани да поднесу оставке након одласка администрације председника Обаме", рекла је Шонова.

Она је додала да особама које су политички именоване од стране Обамине администрације, политичким функционерима, било је наређено да поднесу оставке до 7. децембра и све оставке су ступиле на снагу 20. јануара у поподневним сатима.

Политички аналитичар Имер Мушкољај је оценио, преноси РТК 2 да не треба очекивати промену приступа америчке политике према малим земљама, у које је уврстио и Косово, ни у случају замене амбасадора.

"То не важи у случају стратешки важних земаља. Међутим, не треба очекивати брзе и радикалне промене. САД су уређена земља и такве промене би биле чудне", рекао је Мушкољај за Зери.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво