Николић: Србија жели наставак дијалога

Србија ће инсистирати на миру, до кога се дошло захваљујући споразумима у Бриселу и који може да буде очуван једино ако га све стране поштују, изјавио је председник Србије Томислав Николић.

"Албанцима ћемо отворено рећи да је поштовање споразума услов за мир, а представницима ЕУ да имају обавезу да предупреде, а ако то није могуће онда зауставе сваку акцију која директно угрожава мир и безбедност свих становника Косова и Метохије", рекао је Николић за Спутњик.

Он је то изјавио коментаришући данашњу најаву премијера Србије Александра Вучића да ће на преговорима са Приштином у Бриселу у уторак Београд представљати и председник Србије.

Николић је подсетио да Србија жели да настави дијалог и да га неће прва прекинути.

"Желимо мир и ми га нећемо први угрозити", закључио је српски председник, преноси Спутњик.

Премијер Вучић најавио је раније данас на конференцији за новинаре у Влади Србије да ће у уторак у вечерњим часовима бити настављен дијалог с Приштином у Бриселу.

На састанак ће овог пута ићи и председник Томислав Николић, додао је премијер, наводећи да верује да ће приштинска страна довести своје највише представнике.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво