СНП: Русија види Србију као лидера на Балкану

Русија у потпуности подржава Србију на путу да постане лидер на Балкану, рекао је председник Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић.

Поповић се у Москви састао са више руских званичника уочи Конгреса сверуске политичке партије Јединствена Русија и том приликом разговарао о новој улози Србије на Балкану, саопштиo је СНП.

Поповић је оценио да су Балкан и Србија важна питања за Русију и да је после инаугурације новоизабраног америчког председника Доналда Трампа и изразио уверење да ће српски интереси у региону бити у већој мери уважени од стране међународне заједнице, захваљујући бољем разумевању између Русије и САД.

"То су лоше вести за наше непријатеље, пре свега Шиптаре и Хрвате, али и за оне који седе у Београду и раде против интереса Србије", навео је Поповић.

Он је додао да "Србију очекује напоран рад, спровођење коренитих промена у друштву, уклањање свих препрека које су спречавале Србију да заузме своју природну улогу лидера на Балкану".

Према његовим речима, Србија треба да постане економска, војна и политичка регионална сила, што је позиција која јој и припада.

"То значи да ће Срби ускоро почети боље да живе и да ће престати отимачина српских земаља", прецизирао је Поповић.

У разговору са партнерима из Русије, посебно је наглашено да су званичној Москви потребни економски снажни Србија и Балкан и да је она спремна да помогне да до тога дође.

"Наравно, пуно тога зависиће и од нас самих. Ми морамо да почнемо да верујемо у себе. Да прво почистимо испред свог прага, да вредно радимо на остварењу наших циљева и што је најважније, да на том путу прихватимо пружену руку братске Русије", закључио је лидер СНП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи