Вучић честитао Трампу, Србија спремна да буде поуздан партнер

Председник Владе Србије Александар Вучић честитао је новом председнику Сједињених Америчких Држава Доналду Трампу, уз поруку да се нада да ће Србија и САД наставити да јачају односе.

У премијеровој честитки пише:

"„Упућујем Вам најискреније честитке поводом инаугурације за председника Сједињених Америчких Држава. Уверен сам да ћете ову часну и одговорну дужност обављати са дужним поштовањем и посвећеношћу. Турбулентна времена и бурне промене са којима се свет данас суочава изискују јаке и посвећене лидере, који могу да одбране и очувају демократске вредности за које се сви здушно залажемо.

Надам се да ћемо у периоду који је пред нама наставити да развијамо и јачамо односе између Републике Србије и Сједињених Америчких Држава, за добробит наших двеју земаља и народа. Србија је спремна да буде поуздан и одговоран партнер, отворен за сарадњу са америчким инвеститорима, којима може да понуди сигуран пословни амбијент у земљи која је стуб стабилности и мира у региону Западног Балкана."

Трамп је вечерас положио заклетву и постао 45. председник САД.

Ступање на дужност, Трампу је честитао и председник Томислав Николић.

 

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи