Вучић: Чланство у ЕУ стратешки циљ

Премијер Србије истакао је на панелу "Суседска политика ЕУ" у Давосу, да је чланство у ЕУ стратешки циљ. Председник Владе Хрватске поручио је да Хрватска дели приврженост проширењу ЕУ и упозорио да се не сме отварати простор за популисте, док је украјински председник Петро Порошенко рекао да Украјина остаје чврсто на путу ка ЕУ али и да ЕУ мора да се држи свог дела договора.

Хан је на Твитеру објавио фотографију на којој су сви учесници панела ставили длан преко длана и навео да је ЕУ привржена пријатељима и спремна да им пружи геополитичку подршку и помоћ у спровођењу реформи.

Он је навео да је стабилизација Западног Балкана и његово приближавање ЕУ заједнички циљ.

"Чланство у ЕУ је стратешки циљ. Не остављате нас саме на нашем ћошку", рекао је премијер Србије Александар Вучић.

Пленковић је рекао да Хрватска дели приврженост проширењу ЕУ и упозорио да се не сме отварати простор за популисте, док је украјински председник Петро Порошенко рекао да Украјина остаје чврсто на путу ка ЕУ али и да ЕУ мора да се држи свог дела договора.

Сусрет Вучића и Пленковића на панелу о источном суседству ЕУ последњег дана Светског економског форума у Давосу први је њихов сусрет од како је Пленковић преузео дужност премијера у октобру 2016.

Премијери Србије и Хрватске Александар Вучић и Андреј Пленковић учествовали су у Давосу на панелу "Суседска политика ЕУ" са шефом аустријске дипломатије Себастијаном Курцом, европским комесаром Јоханесом Ханом и украјинским председником Петром Порошенком.

Пленковић је пре данашњег панела рекао да му је драго што се среће са Вучићем. Он је додао да за прави састанак треба обавити припреме и договорити теме и да је он отворен за такав сусрет.

Вучић је у разговору са хрватским новинарима уочи панела казао да је позив премијеру Пленковићу и хрватској председници Колинди Грабар-Китаровић увек отворен и да су разговори увек лековити.

Број коментара 53

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи