Бивши директор "Коридора Србије": Илић да води рачуна о свом лоповлуку

Лидер Нове Србије Велимир Илић "требало би да води рачуна о свом лоповлуку, а не да се бави лажима", рекао је бивши директор "Коридора Србије" Дмитар Ђуровић. Каже да му је драго што Илић није добио прилику да води једну озбиљну и успешну фирму као што су "Коридори Србије".

Ђуровић је у писаној изјави медијима рекао да је Илић у време док је био министар грађевинарства на име различитих пројеката који се финансирају из буџета највише новца дао - свом рођеном брату и подсетио да је Илић својевремено рекао да толерише "крадуцкање".

Он је поводом изјаве Илића да "бивши директор пегла рачуне и малверзације" и да "тамо цвета криминал и корупција" рекао да морал лидера НС "најсвежије описује пример из децембра 2016. године када је управо Илић слагао суд у Чачку да га је Влада Републике Србије поставила за директора како би оправдао свој недолазак на заказано рочиште".

Како је рекао широј јавности су познати и Илићеви физички и вербални напади на новинаре.

"Велимир Илић требало би да води рачуна о свом лоповлуку а не да се бави лажима. Морам признати да ми је драго што Илић није добио прилику да води једну озбиљну и успешну фирму као што су 'Коридори Србије'", додао је Ђуровић.

Како је подвукао Ђуровић за време његовог мандата од октобра 2012. године до октобра 2016. године, пословање "Коридора Србије" у више наврата било је предмет анализе и контроле различитих ревизорских институција, како за потребе страних кредитора тако и у циљу поштовања финансијских прописа Републике Србије.

Он је објаснио да су сваке године до 30. јуна "Коридори Србије" дужни да за потребе Кредитора доставе финансијске извештаје за претходну годину са извештајем Ревизора у коме ће се видети правни основ и усаглашеност насталих расхода и извршених плаћања.

Ђуровић наводи да законитост и правилност у пословању "Коридора Србије" потврђују позитивни извештаји независних ревизорских кућа и то ревизорске куће "Ernst&Young" од 2013, 2014. и 2015. године, затим позитивни извештаји Законске ревизије финансијских извештаја које је издала ревизорска кућа "БДО" 2014. године, позитиван извештај Законске ревизије финансијских извештаја који је извршила ревизорска кућа "Moore Stephens" 2015. године као и Извештај који је сачинила Државна ревизорска институција за целокупно пословање Коридора Србије за 2015. годину.

"Пословање Коридора Србије се у свему базира на строгом поштовању како домаћих закона и прописа тако и строгих и обавезних процедура међународних финансијских институција. Горе наведене ревизије управо потврђују у својим извештајима законитост пословања Коридора Србије. Такође, у сваком моменту било ко може проверити пословање предузећа за време трајања мог мандата" поручио је Ђуровић.

Додаје и да му је велика била част што је имао прилику да води фирму која је и претходне године показала рекордне резултате.

"Наиме у 2016. години Коридори Србије су завршили 81,8 километар ауто-пута у пуном профилу и 46,2 километра паралелног пута. Ја увек волим да кажем, а рећи ћу и овај пут да, иза нас стоје резултати и дела" закључио је Ђуровић.

Илић у изјави за Блиц тврди да је пре седам месеци договорио са премијером Александром Вучићем да га постави на место директора "Коридора Србије" и да се то није догодило и додао да "тамо цвета криминал и корупција" и да бивши директор "пегла рачуне и малверзације".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи