Ана Брнабић на Форуму нових лидера у Давосу

Министарка за државну управу и локалну самоуправу Ана Брнабић учествовала је на Форуму нових лидера за Европу у оквиру Светског економског форума у Давосу и поручила да је то велика част за Србију која је позвана иако још није чланица ЕУ.

Ана Брнабић је навела да је премијер Александар Вучић позив да Србија има свог представника на Форуму нових лидера добио још у септембру, а да у раду те групе учествује само двадесетак људи из Европе.

Конститутивни састанак одржан је почетком октобра у Бечу, када је домаћин био Себастијан Курц.

"Већ смо почели да радимо на стварима који се углавном тичу дигиталицаије, како да унапредимо Европу и како да Европа проба да достигне и Кину и САД", рекла је Брнабићева и додала да група наставља да ради.

"То је група која је у скоро дневном контакту, тако да је велико задовољство за мене да сам њен члан, а свакако и велика част за Србију да смо позвани иако још нисмо чланица ЕУ", навела је министарка.

Она је истакла да је у политичком и економском смилсу веома важно појављивање Србије и српског премијера на Светском економском форуму у Давосу.

Брнабићева је нагласила и да је премијер Вучић један од двојице који су се сусрели са председником Кине Си Ђинпингом, те да је то велика част за Србију и грађане.

Наводећи да се премијер током боравка сусрео и са другим званичницима, Брнабићева је посебно истакла Вучићев састанак са шефицом за односе са Европом и Азијом Светског економског форума Мартином Ларкин, која је изјавила да је са Вучићем разговарала о томе како Србија може на озбиљнији и дугорочнији начин да буде партнер Форума.

"Све то говори, као и позив за учешће на Форуму нових лидера за Европу још у септембру, довољно говори о томе колико је Србија поштована и који је у овом тренутку наш статус на политичкој и економској сцени и колико се на Србију рачуна", нагласила је министарка.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво