ДС: Инцидент у Бешки ништа ново, то је стална пракса СНС-а

Инцидент на трибини Српске напредне странке у месту Бешка није ништа ново у пракси те партије, саопштио је новосадски одбор Демократске странки и подсетио да је СНС три пута "организовао упаде" на јавне скупове које је организовао ДС.

"Потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић чак три пута је организовао упаде својих сарадника и страначких активиста на јавне скупове које је организовао ДС", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су у септембру 2014. године на Кеју жртава рације активисти СНС-а ометали конференцију за новинаре руководства новосадског одбора ДС-а, затим су у априлу 2015. године напали тадашњег председника ДС-а Бојана Пајтића док је у Змај Јовиној улици отварао изложбу фотографија о историји ДС-а.

У септембру 2015. године су на Тргу слободе поново напали чланове руководства Градског одбора ДС и спречили их да одрже конференцију за медије испред Градске куће.

"Насилне акције против својих политичких неистомишљеника у центру Новог Сада Вучевић је поспрдно описивао као перформансе на које његова странка има политичко право. Насиље према политичким неистомишљеницима и опозицији представља једну од основних карактеристика СНС-а и оно чини део њеног идентитета, али и кључну одредницу у њеној стратегији политичког деловања", оцењује се у саопштењу.

ДС је навео да избор Саше Јанковића за председника Србије и победа демократске и грађанске Србије на априлским изборима представљају основни предуслов за смену такве странке са власти и судски прогон виновника, инспиратора и налогодаваца насиља.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво