"Фидес" у ЕП: Наставити преговоре са Србијом

У обраћању европосланицима на пленарној седници у Стразбуру посланик владајуће мађарске странке "Фидес" рекао је да је "добар предзнак изјава портпарола малтешке владе (која председава ЕУ) да постоји спремност да се приступни преговори са Србијом наставе тамо где је словачко председавање стало".

Како се наводи у саопштењу достављеном медијима, Дели је захвалио Словачкој на претходном председавању и на томе што је интеграцију Западног Балкана третирала као приоритетно питање.

"Стога с правом очекујемо да се интензивирање приступних преговора и отварање нових поглавља нађе на истакнутом месту у програму малтешког председавања", рекао је Дели.

Оценивши да Европска унија треба да има ефикаснију политику проширења ако не жели да изгуби утицај у државама које би да јој приступе, али и поверење њихових грађана, Дели је поручио да "не могу дозволити да евроскептицизам скрене државе кандидате са европског пута, а за то одговорност једнако сносе како националне владе тако и европске институције".

"Влада Мађарске, заједно са осталим државама Вишеградске групе, доследно подржава интеграцију Западног Балкана", навео је Дели.

Он је оценио да је успостављена добра политичка и привредна сарадња са земљама региона и да је Мађарска спремна да подели своја искуства која је стекла у време док је и сама била у процесу приступања ЕУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се