ДЈБ: Обијене просторије да би се покрали потписи грађана

Просторије Покрета Доста је било у Улици Максима Горког на Врачару обијене су у току ноћи, каже лидер тог покрета Саша Радуловић оценујући то као "покушај застрашивања и спречавања ДЈБ у прикупљању потписа за оснивање странке".

"Обијање просторија на Врачару био је покушај да се узму прикупљени потписи грађана", рекао је Радуловић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије и додао да се на срећу ти потписи не држе у просторијама ДЈБ.

Навео је и да ДЈБ добија претње, чак и смрћу, да су оне на сајту тог покрета и на друштвеним мрежама, што се све чини с намером да се засутави процес формирања странке, који, како је рекао, треба да се оконча до краја месеца.

Радуловић каже да су и синоћни напад, али и сви претходни, пријављени полицији која је излазила на терен, правила записнике, али се након тога ништа није дешавало.

"Очекивања нису велика, али притисак ћемо правити јер би полиција морала да буде независна институција система која ради у интересу грађана и чува јавни ред и мир", рекао је Радуловић.

Он је поновио да се ДЈБ неће изјашњавати о председничким кандидатима пре него што Вучић каже да ли ће бити парламентарних избора и ко је кандидат за председника Србије.

Томић: Надлежни ће утврдити ко је обио просторије ДЈБ

Посланица СНС-а Александра Томић изјавила је да верује да ће надлежни утврдити ко је обио просторије Покрета ДЈБ на Врачару.

Александра Томић је одговарајући на питање новинара у скупштини рекла да је питање обијања страначких просторија питање за МУП и за надлежне органе, а не за странке, било позиције или опозиције.

"Постоји процедура и закони у овој држави, као и надлежни органи који морају да раде свој посао. Верујем да ће истржни органи утврдити ко је обио просторије ДЈБ", рекла је она.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи