Весељи: Рушење зида на северу Митровице следећег месеца

Председник косовске скупштине Кадри Весељи најавио је да ће зид са северне стране моста у Косовској Митровици бити срушен 1. или 17. фебруара.

"Зид ће пасти у сваком случају. Не знам да ли ће то бити 1. или 17. фебруара. Али он ће пасти", рекао је Кадри Весељи након седнице председништва скупштине у Приштини.

Весељи је оценио да зид "представља и промовише концепт поделе".

"Зид је вештачки. Он ће бити порушен. Позивам грађане да имају вере у државу", рекао је Весељи.

Одборници Скупштине општине Северна Митровица одложили су ванредну седницу на којој је требало да се расправља и о зиду уз северну страну моста.

Отварање моста најављено је за 20 јануар. Саграђени зид са северне стране моста изазвао је снажне реакције Албанаца из јужног дела Митровице и власти и опозиције у Приштини.

Они траже његово рушење, а локална самоуправа у северном делу Митровице каже да зид не значи нову барикаду и да се ради о потпори за изградњу пешачке зоне.

Седница Скупштине општине Северна Митровица одложена је на захтев одборника листе Српска, због довлачења јаких снага специјалне полиције на север Косова у претходна два дана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво