СНП: Потребно јединство у заштити Срба на КиМ

Српска народна партија је најоштрије осудила покушај терористичког напада на српски воз који је путовао из Београда за Косовску Митровицу и затражила од Владе Србије да хитно обустави све преговоре који се са Приштином воде у Бриселу уз посредство ЕУ.

СНП у саопштењу позива партије, институтције и појединце да се у овом осетљивом тренутку за Србију уједине и да покажу да Србија стоји уз своје сународнике на Косову и Метохији.

"Покушај терористичког напада на воз из Београда, на велики православни празник Светог Василија, требало је да створи нестабилност на КиМ коју би шиптарски терористи искористили да заврше посао прогона Срба са њихових вековних огњишта на северу Косова и Метохије, који су започели мартовским погромом 2004. године", навела је СНП у саопштењу.

Та странка оцењује да су маске коначно пале и да су у питању "обични терористи и трговци наркотицима и људским органима", са којима не сме да буде преговора, као ни, како кажу, "са онима који подржавају такве терористе као што је Мило Ђукановић".

"Потребно је да целом свету упутимо поруку да нећемо дозволити да се понови мартовски погром из 2004., већ да ћемо одлучно и енергично реаговати у правцу заштите Срба на КиМ, користећи све своје одбрамбене ресурсе, као и сву могућу помоћ пријатељске Русије", навела је СНП у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи