Албанци палили српску заставу у Женеви

Због хапшења једног од бивших команданата ОВК и некадашњег косовског премијера Рамуша Харадинаја у Француској, а по потерници Србије, Албанци са Косова и из Прешева запалили су у Женеви српску заставу.

Агенција Прешева Јоне преноси да су у Женеви српску заставу спалили албански имигранати са Косова и из Прешева.

На снимку се види како две особе пале српску заставу, коју су сами нацртали и на којој ћирилицом стоји исписано "Србија".

Након првих потешкоћа да је запале, долили су запаљиву течност како би брже изгорела.

Француски суд у градићу Колмар је Харадинаја јуче пустио уз кауцију, одузевши му пасош и наложивши му да се два пута недељно јавља надлежној полицијској управи, како би на слободи сачекао одлуку о захтеву Србије за његово изручење.

Албанци су протеклих дана у више градова, од Њујорка до Беча, демонстрирали против хапшења Харадинаја.

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић, на основу добијених упозорења, указао је да би могло доћи до напада на дипломатско-конзуларна представништва Србије.

Србија је послала Француској захтев за изручење Харадинаја, а јуче је проследила и допуну захтева са пратећом документацијом и новим доказима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи