Вучић: Индија увек поштовала територијални интегритет Србије

Србија је једина земља у читавој Европи где ће се Индијци осећати као код куће, јер смо ми увек подржавали љубитеље слободе, рекао је премијер Александар Вучић у интервјуу за индијски Институт за глобалне односе "Гејтвеј хаус".

Индија је увек поштовала територијални интегритет Србије и један је од највећих политичких пријатеља наше земље, изјавио је премијер Александар Вучић.

У интервјуу за индијски Институт за глобалне односе "Гејтвеј хаус", Вучић је рекао да и Србија такође поштује територијални интегритет Индије и да две земље деле ставове о томе да не постоје "добри терористи" већ да су они увек зло.

Србија је увек осуђивала сваки тероризам у Индији, нагласио је Вучић.

"Мислим да је то позиција једне независне, суверене државе у правом смислу те речи, оне која је на путу ка ЕУ и која нема само да чува традиционалне везе са пријатељима, већ и оснажава", рекао је премијер који је боравио у вишедневној посети Индији.

Говорећи о односима Србије и Индије, премијер Вучић је рекао и да је потребна боља економска сарадња и да Србија треба да привуче више индијских инвеститора у земљу, побољша трговинску размену, да доведе раднике из Србије у Индију, као и да побољша односе међу људима.

"Србија је једина земља у читавој Европи где ће се Индијци осећати као код куће, јер смо ми увек подржавали љубитеље слободе. Махатма Ганди је и даље један од пет најзначајнијих историјских фигура у нашој земљи", додао је премијер Србије.

Вучић је навео и да ће бити разговора о томе како да се успостави безвизни режим између две земље.

Имамо добру политичку везу, рекао је Вучић, додавши да је његова посета Индији прва из Србије на том нивоу после 30 година.

"То значи да смо у прошлости заборавили наше пријатеље на Истоку. Ми смо мала земља и ја сам због тога искрено захвалан премијеру Индије Нарендри Модију што је обратио пажњу на Србију и позвао ме у посету", рекао је Вучић.

Премијер Србије је рекао и да је током посете Индији, научио много о тој земљи.

Број коментара 37

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара