Вучић: Индија увек поштовала територијални интегритет Србије

Србија је једина земља у читавој Европи где ће се Индијци осећати као код куће, јер смо ми увек подржавали љубитеље слободе, рекао је премијер Александар Вучић у интервјуу за индијски Институт за глобалне односе "Гејтвеј хаус".

Индија је увек поштовала територијални интегритет Србије и један је од највећих политичких пријатеља наше земље, изјавио је премијер Александар Вучић.

У интервјуу за индијски Институт за глобалне односе "Гејтвеј хаус", Вучић је рекао да и Србија такође поштује територијални интегритет Индије и да две земље деле ставове о томе да не постоје "добри терористи" већ да су они увек зло.

Србија је увек осуђивала сваки тероризам у Индији, нагласио је Вучић.

"Мислим да је то позиција једне независне, суверене државе у правом смислу те речи, оне која је на путу ка ЕУ и која нема само да чува традиционалне везе са пријатељима, већ и оснажава", рекао је премијер који је боравио у вишедневној посети Индији.

Говорећи о односима Србије и Индије, премијер Вучић је рекао и да је потребна боља економска сарадња и да Србија треба да привуче више индијских инвеститора у земљу, побољша трговинску размену, да доведе раднике из Србије у Индију, као и да побољша односе међу људима.

"Србија је једина земља у читавој Европи где ће се Индијци осећати као код куће, јер смо ми увек подржавали љубитеље слободе. Махатма Ганди је и даље један од пет најзначајнијих историјских фигура у нашој земљи", додао је премијер Србије.

Вучић је навео и да ће бити разговора о томе како да се успостави безвизни режим између две земље.

Имамо добру политичку везу, рекао је Вучић, додавши да је његова посета Индији прва из Србије на том нивоу после 30 година.

"То значи да смо у прошлости заборавили наше пријатеље на Истоку. Ми смо мала земља и ја сам због тога искрено захвалан премијеру Индије Нарендри Модију што је обратио пажњу на Србију и позвао ме у посету", рекао је Вучић.

Премијер Србије је рекао и да је током посете Индији, научио много о тој земљи.

број коментара 37 Пошаљи коментар
(петак, 13. јан 2017, 09:03) - Volim_Srbiju [нерегистровани]

indija

Budućnost saradnje Indije i Srbije je potvrđena.

(петак, 13. јан 2017, 08:50) - aca [нерегистровани]

Вучић: Индија увек поштовала територијални интегритет Србије

Još od doba osnivanja Nesvrstanih,gde su Indija i Srbija bili osnivači,Indija i Srbija imaju međusobno dobro razvijene državne odnose.

(петак, 13. јан 2017, 08:47) - Mićoni [нерегистровани]

Srbija Indija

Nadam se da će neke dobre investicije iznići iz ovih poseta. Srbiji su trenutno preko potrebne nove investicije i otvaranja novih radnih mesta.

(петак, 13. јан 2017, 08:39) - Mladjo [нерегистровани]

mladenmilovanovic@gmail.com

Indija i Kina su zemlje sa kojima treba negovati najbolje moguce odnose.

(петак, 13. јан 2017, 08:04) - anonymous [нерегистровани]

Svi oni daju podršku suverenitetu Srbije

... jer imaju problema u svojoj kući. Pa i Rusija.

(петак, 13. јан 2017, 07:50) - anonymous [нерегистровани]

sećanja

Indija je prijatelj Srbije, još iz vremena SFRJ, kada je premijer Indije bio Nehru i kada je indija sa SFRJ stvorila pokret nesvrstanih u BG. Ne zaboravlja se to tek tako.

(петак, 13. јан 2017, 07:31) - MARKO [нерегистровани]

...

Naravno,to je zemlja sa tradicijom.

(петак, 13. јан 2017, 07:28) - fghjklč [нерегистровани]

Saradnja

Srbija je uvek bila prijateljska zemlja sa Indijom. Negovanje i unapređenje biletaralnih odnosa od velikog značaja za obe zemlje.

(петак, 13. јан 2017, 07:06) - POl [нерегистровани]

Podrska

Vazno je znati na koga se moze osloniti.

(петак, 13. јан 2017, 05:51) - anonymous [нерегистровани]

komentar

Drzave koje postuju sami sebe cene i postuju sve druge postene i vredne drzave.