Шаровић: Циљ режима није да Харадинај буде испоручен Србији

Српска радикална странка има најбољег кандидата за председника Србије, уверен је њен функционер Немања Шаровић, док подршку ДС-а кандидатури Саше Јанковића види као недостатак сопствених кадрова. Критикује Београд јер, како тврди, не жели искрено да Харадинај буде испоручен Србији.

"Да ДС има било какав капацитет, да има доброг кандидата, не би се крила иза Саше Јанковића", рекао је на конференцији за новинаре Немања Шаровић, додајући да, за разлику од других странака, СРС није лутала предлажући Шешеља.

"Шешељ се за ту улогу спрема читавог живота, потпуно је јасно да не постоји бољи кандидат и образованији политичар", уверен је Шаровић.

Он је критиковао власти у Београду јер, како тврди, не желе искрено да Харадинај буде испоручен, с обзиром да би то, како каже, Београду био већи проблем него да буде пуштен.

"Ако Харадинај буде испоручен онда би то био основ за многе притиске. То би био трајни, нови основ притиска на Србију. То заправо показује да циљ режима није изручење Харадинаја, већ да чекају да он буде ослобођен и да онда кукају да постоје дупли аршини, како је то неправда, али да ће Србија наставити да испуњава своје међународне обавезе", рекао је Шаровић.

Његова странка, додао је, не види много логике у захтевима да се смени високи представник међународне заједнице у БиХ Валентин Инцко који је рекао да је прослава Дана Републике Српске као кад би неко славио Дан НДХ.

"Нема много смисла убијати курира због лоших вести", рекао је Шаровић додајући да "Инцко не може бити крив због тога што је отворено саопштио оно што је став западних земаља, а то је да је РС геноцидна држава".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се