"Вучић плус Дачић за победу"

"Најважнији су односи Вучић – Дачић. Вучић плус Дачић, то је једнако победи у првом кругу", каже први потпредседник српске Владе. Због страдања двоје српских службеника у Триполију прошле године, амбасадор у Либији ће сносити политичку одговорност, изјавио Дачић.

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да су за заокруживање целог случаја потребни извештаји којих засада нема.

"Они су убијени у бомбардовању. Они сигурно нису изгубили живот због грешке било кога, али је проблем у томе што ни либијска ни америчка страна не дају никакав извештај о томе. Ми не истражујемо ту тему, истражује тужилаштво. Кад је реч о политичкој одговорности амбасадора, то је друго питање – он ће сносити одговорност"”, рекао је Дачић за Б92.

Према његовим речима, за заокруживање целог тог случаја потребни су извештаји којих засада нема, осим српских обдукционих налаза.

Двоје српских службеника прошле године страдало је у бомбардовању у Триполију. Претходно су били отети.

Говорећи о председничким изборима, Дачић је рекао да је за владајућу коалицију битно да има заједничког председничког кандидата, јер сматра да ће заједнички кандидат победити на изборима за председника Србије.

Дачић је истакао и да однос СПС и СНС никад није био бољи. "Најважнији су односи Вучић – Дачић. Вучић плус Дачић, то је једнако победи у првом кругу. Био сам довољно јасан", поручио је Дачић у интервјуу за Б92.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво