Јованов: Помоћну полицију увела ДС и коалициони партнер Двери

Потпредседник Главног одбора СНС Миленко Јованов изјавио је да су помоћну полицију увели Демократска странка и коалициони партнери Двери још 2005. године.

Према његовим речима, Демократска странка и Двери су и ову годину започели на себи својствен начин "лажним оптужбама".

"Нетачно је да је уредбом Министарства уведено било шта ново, јер је помоћна полиција уведена од стране ДС и коалиционих партнера Двери још 2005. године," рекао је он Танјугу.

Данас не постоји ниједна особа ангажована у помоћној полицији, а Српска напредна странка ће изменити правне норме тако да помоћна полиција више ни формално не постоји, додао је Јованов.

ДС и Двери критиковале су Уредбу владе о служби у помоћној полицији оценивши да влада њоме покушава да "замаскира своју неспособност" и формира "напредњачку полицију."

Уместо да се јача криминалистичка полиција и смањује администрација, уз побољшавање професионалног и животног стандарда припадника МУП-а, власт увођењем помоћне полиције ствара додатни простор за запошљавање по дискреционој одлуци министра, навео је ДС у саопштењу уз оцену велика дискрециона овлашћења министра полиције у овој Уредби "указују на могуће злоупотребе у систему".

Српски покрет Двери оценио је у саопштењу да је премијер Александар Вучић формирањем тзв. помоћне полиције "брутално злоупотребио позицију и суспендовао правну државу правећи парадржавну, приватну, напредњачку полицију" која би, како наводе требало да буде логистика у "политичком терору који спроводи над неистомишљеницима".

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво