СПС: Чанак је квислинг коме су газде попадале па се сад нуди свима

Председник СПС-а Ивица Дачић оценио је да лидер ЛСВ-a Ненад Чанак никад није нашао за сходно да нешто каже у одбрану Србије, и назвао га "квислингом, коме су газде попадале па се сад нуди свима". За Чанка је квислинг свако ко брани интерес Србије, каже шеф посланичке групе СПС-а Ђорђе Милићевић.

Реагујући на претходно саопштење, у коме је лидер ЛСВ-a навео да очекује смену шефа дипломатије, због "тешких увреда на рачун суседних држава", лидер социјалиста констатује да је "Чанак толико неустрашив да сме само Дачића да помене".

"Чанак је угледни српски политичар који тако чврсто брани суседе од Дачићевих провокација, који никад није нашао за сходно да каже ништа у одбрану Србије. Чанак је онај који жели да Војводина постане Република рушећи Србију, он је тај који се радовао бомбама љубећи слику Медлин Олбрајт, квислинг коме су газде попадале па се сад нуди свима", пише у саопштењу.

Дачић, такође, каже да је Чанак "морална громада чији су кумови богатији од Војводине, поштењачина као покојни кум Ненад Опачић из земунског и ветерничког клана, човекољубив као кад је пребијао људе по новосадским кафанама".

"Чанак је хтео да обеси Дачића још 2000. године, али Чанак се разбио и пуко. Не знам само да ли Ненад Чанак мисли да је и даље у кући Великог брата? Мени се чини да је избачен и напуштен", истакао је лидер социјалиста. 

Милићевић: За Чанка је квислинг свако ко брани интерес Србије 

Потпуно је јасно да је за Ненада Чанка квислинг свако ко чува, брани и штити националне и државне интересе Србије, изјавио је шеф посланичке групе СПС-а Ђорђе Милићевић. 

Наводи да је на срећу Србије прошло време када су челници ДОС-а доносили одлуке које су се тицале националних и државних интереса.

"Веома је интересантно да када државе у региону доносе одлуке које су у супротности са националним и државним интересима Србије изостају реакције политичара попут Чанка, али када Србија каже да ће предузети мере реципроцитета и бранити националне и државне интересе онда су кроз нападе веома присутни у јавности", рекао је шеф посланичке групе СПС-а за Танјуг.

Реагујући на изјаву Чанка који очекује смену министра спољних послова Ивице Дачића, који је лидер СПС-а, јер, како наводи, "тешким увредама на рачун суседних држава поново уводи читав регион у стање ратне психозе", Милићевић поручује да је на њихову жалост, али на срећу Србије прошло време када су челници ДОС-а доносили одлуке које су се тицале националних и државних интереса.

"Јако је добро што нас последњих дана удружено нападају челници ДОС-а, јер потпуно сам сигуран да смо онда на добром путу, односно оно што је далеко важније, потпуно сам сигуран да је Србија на добром путу", сматра шеф посланичке групе СПС-а.

Наводећи да је социјалистима јасно да постоје политичари који одувек заступају паролу - оно што је добро за Србију није добро за њих, Милићевић поручује да о лустрацији са пуним правом данас говори неко ко је "заступао политику вешања по трговима, туча и батињања по кафанама".

При томе, додаје, Чанак никако да схвати и научи за све ове године да лустрацију спроводе грађани на изборима.

"СПС ће, као део владајуће коалиције, остати посвећена миру и стабилности у региону, вођењу државотворне политике у одбрани и заштити државних и националних интереса јер то је политика која данас има огромно поверење и подршку грађана", закључио је шеф посланичке групе СПС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи