ЛДП: Потези Дачића наносе штету националним интересима

ЛДП је оценио да политички потези Ивице Дачића наносе све више штете националним интересима Србије и несумњиво се ради о прорачунатом наступу и "изливу кафанског национализма којем је лидер СПС склон".

"ЛДП је дужна да упозорава да социјалисти данас опет представљају једне од главних кочничара европског пута Србије, зато што њихови надређени у Москви Србију виде као полигон за вођење борби са западним земљама", пише у саопштењу.

Како наводи ЛДП, СПС избегава да каже да је баш због политике те странке ова земља разорена, да су је напустили они који су били принуђени да у својим најбољим годинама беже из свеопштег лудила и да је баш због те политике упропашћено право грађана на нормалан живот.

СПС је раније данас оценио да је ЛДП-у очигледно понестало идеја у хајци коју воде на социјалисте и Ивицу Дачића, па рециклирају стара саопштења и изјаве о Србији као руској губернији, што није вредно одговора.

"Када су то СПС и Ивица Дачић изјављивали или се за то залагали? Напротив, Србија не треба да буде ни руска губернија, ни бриселска провинција, ни амерички резерват, Србија припада грађанима Србије", саопштио је СПС.

Претходно је ЛДП саопштио да Дачић мора коначно да одлучи да ли је министар у Влади Србије или амбасадор Русије у Србији, додајући да не пристаје мирно да гледа "како појединци као Дачић намећу идеју о Србији као руској губернији".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се