Доста је било: Обуставити продају 109 државних станова

Покрет Доста је било оценио је да продаја 109 станова који припадају држави Србији путем огласа, представља распродају државе имовине и позвала Дирекцију за имовину која управља тим некретнима, да обустави продају.

ДЈБ је у саопштењу указао да је Дирекција крајем прошле године огласила продају "109 државних станова који су у закупу, уз неколико локала и гаража" и оценио да је термин оглашавања пред Нову годину изабран да би се избегла могућност контроле тог поступка.

"Очигледно је да је термин продаје изабран тако да се јавност максимално искључи из целог поступка, да се избегне било каква контрола и да се државна имовина прода привилегованим, унапред познатим купцима, по повољним ценама", наводи се у саопштењу.

Додаје се и да је "државна имовина која се сада продаје на брзину била годинама испод тржишне цене издавана привилегованима, пријатељима и пословним партнерима премијера", али и личностима са естраде и директорима јавних предузећа.

ДЈБ у саопштењу зато "захтева да се одмах прекине поступак продаје 109 државних некретнина" и истиче да се "овде очигледно ради о још једној пљачки државне имовине у режији Александра Вучића".

Наводи се да су на продају оглашени и станови које закупљују "премијеров кум (бивши директор ЕМС-а) Никола Петровић, бивши директор ЕПС-а Александар Обрадовић, Европска експертска група чији су поједини чланови под истрагом због малверзацијама са пројектима код Европске комисије", бивши фудбалери.

На основу закључка Владе Србије од 15. децембра 2016. и одлуке директора Дирекције за имовину, објављен је оглас "ради отуђења неокретности у својини Републике Србије прикупљањем писаних понуда", објављено је на сајту Дирекције где је и списак некретнина понуђених на продају.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи