Тахири: Београд користи сва средства да дестабилизује ситуацију на Косову

Министарка за дијалог с Београдом у Влади Косова Едита Тахири рекла је директорки Одељења за западну Европу, западни Балкан и Турску у Спољнополитичкој служби ЕУ Ангелини Ајхорст да Београд користи сва средства да дестабилизује ситуацију на Косову, саопштено је из косовске владе.

Едита Тахири је рекла да поступци Београда прете да дестабилизују ситуацију, али да косовске институције то неће дозволити ни на који начин.

"Користећи бомбе и зидове, Србија омета спровођење Бриселског споразума, али и угрожава дијалог за добросуседске односе две земље и противи се трајном миру у региону", наводи се у саопштењу.

Повод за синоћњи телефонски разговор је, како се наводи, то што је пронађена неексплодирана бомба у близини зграде косовске владе у северном делу Косовске Митровице, коју је јуче отворила Едита Тахири.

Министарка Тахири је затражила од Европске уније да се "хитно и озбиљно ангажује како би зауставила деструктивне потезе Србија и испунила обавезе из дијалога у Бриселу".

Како се наводи у саопштењу, Ангелина Ајхорст је изразила забринутост ЕУ у вези са овим негативним догађајима и обећала да ће се ЕУ озбиљно бавити тим питањима у циљу њиховог што бржег решавања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи